Kick Din Rökning Habit med dessa användbara tips


Nu vet alla att rökning orsakar många hälsorisker, men det kan fortfarande vara svårt att sluta. Även om du är stark och extremt dedikerad, behöver du fortfarande lite hjälp för att komma på spår. Dessa tips är utformade så att de börjar sluta lite enklare.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Tips! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Berätta själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Även om du sänker cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka, och att tänka på cigaretterna. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Förtjänar med hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Se till att inte inkorporera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Hitta något annat som kan tänka på saker när det händer

TIPS! Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Du kan ge dig motivation genom att tänka på orsakerna som du ville sluta börja med.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Din läkare kommer också att kunna skriva en recept på medicinen för att hjälpa dig att sluta röka om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Att sluta röka är mycket svårt för många människor, men om du är medveten om några effektiva strategier, det kan göra processen mycket enklare. Om du följer denna artikels råd kan du sluta röka på ett rimligt sätt. Applicera vad du lärt dig i den här artikeln för att behålla din hälsa.Source link