Kick Din Rökvanlighet En gång och för alla


Din familj tycker att det vore i ditt intresse att sluta röka. Din läkare vill att du ska göra det också. Även försäkringsbolag kommer att minska din självrisk när du slutar. Så, varför har inte fler människor slutat än? Om du är rökare är det dags att sluta. Läs vidare för att lära dig några taktik för att hjälpa dig att göra det.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. Effekten är att rökning inte verkar så kraftfull och tilltalande när du vaknar från trance. Detta gör det mycket lättare att sluta.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta stöd och ansvar kan stärka din insats för att sluta röka för gott.

Siktmål

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

TIPS! Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

Älskade Ones

TIPS! Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Shampoo din klädsel och mattor, tvättar dina gardiner och draperier och tvättar dina väggar. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk och hålla dig från luktande rök varje gång du går genom dörren.

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Hellre än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Se till att listan är på ett ställe som du lätt kan hänvisa till under hela dagen. Det kan bara vara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Nu när du har den information du behöver, kan du sluta röka för gott. Att stoppa din cigarettvanor låter dig bli lyckligare, friskare och du kommer att leva längre. Du kan använda pengarna som du brukade spendera på cigaretter för att köpa de människor i ditt liv som har hjälpt dig att sluta lite tack gåva.