Kick Din Rökvanor Med Dessa Nyttiga Tips


Livsstressen och trycket i livet gör det svårt att sluta röka, eftersom det alltid förefaller vara en anledning att plocka upp en cigarett. Men du behöver inte längre känna dig ensam, eftersom du kan använda tipsen i den här artikeln som ett verktyg för att äntligen sparka röken vana.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig att sluta röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Olika sätt att arbeta för olika människor. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Att göra en lista hjälper till med den processen.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

Sluta röka

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Ta en dag i taget när du slutar röka. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Dessutom är det lätt att buka för frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

TIPS! Om du har problem med att sluta röka på egen hand, tala med din läkare. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Ofta misslyckas det med att sluta röka eftersom de inte motiveras ordentligt eller inte har en reservplan när begäret är in. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna som du vill sluta.

TIPS! Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Försök inte sluta röka utan stöd. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig upptagen är bra.

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

TIPS! När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men använder också positiva fördelar för motivation.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Stopp kommer att börja dig på din nya väg. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

Kom i form. När du slutat röka blir det lättare att träna på grund av förbättrad lungkapacitet. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Endorfinerna kan hjälpa till att ta en bit av kanten från uttagssymtom, även om deras effekt inte kan jämföras med nikotin.

TIPS! Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer.

När du tänker på att sluta cigaretter, närma den som en positiv sak, gör du själv istället för något du behöver uthärda. Denna positiva sinnesro håller dina ögon på priset och ökar din chans att sluta med framgång. Detta kommer att hjälpa dig att förstå värdet av att sluta för ditt liv, ur ett kort och långsiktigt perspektiv. Detta kommer att hålla dig motiverad och ge dig sanna skäl att sluta nu.

Efter den information du just har läst bör du ha större självförtroende för att du äntligen kan bryta din rökning vana. Om du passerar vad du har lärt dig här kan du hjälpa andra att dra nytta av informationen och sluta röka.Source link