Kick habit med dessa tips för att sluta röka


Rökning har allvarliga konsekvenser för dig och ditt liv. På en ytlig nivå påverkar rökning hur ditt hem, kläder och andetag luktar. Rökning är mest skadlig för din hälsa. Men att sluta röka kan förändra alla dessa effekter. Denna artikel innehåller ett antal effektiva strategier för att hjälpa till i ditt arbete för att sluta röka.

Sluta röka så lätt som möjligt. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att lägga ner någonting ner i skrivelse kan förändra hela ditt perspektiv.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Fokusera inte på att röka någonsin igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker, kan du då titta på ett längre engagemang.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att vara upptagen och undvika cigaretter. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Minska mängden cigaretter du röker. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. Du kan också försöka röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

Sluta röka

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

Det är inte lätt att sluta röka, men det kan verkligen hjälpa ditt sociala liv och hälsa. Att granska råden i denna artikel har förhoppningsvis motiverat dig att vara optimistisk om din förmåga att sluta röka helt. Välj ett tips som resonerar med dig och experimentera med att använda det direkt.Source link