Kick habit på nolltid alls med dessa användbara tips


Många människor har goda avsikter när det gäller att sluta röka, men få följer igenom med dem. Om du är intresserad av att skära den här ohälsosamma vanan från ditt liv, fortsätt läsa. Applicera vad du vet så att du kan sluta röka för gott.

Sluta röka

Tips! Du måste göra din rökning avstängd så enkelt du kan. Gå inte till den kalla kalkonvägen.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

När du känner att du behöver röka, försök fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstänga röker så länge som möjligt.

TIPS! Om du vill ge in efter ett lust, sätt av det så länge som möjlig. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill bli kall kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma när det gäller att minska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyte

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av biverkningen av stress. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Planera belöningar själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

TIPS! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Övning kan ersätta rökning. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Övning är också fördelaktig på annat sätt; Det kan minimera effekterna av metabolismförändringar som händer när du slutar röka, vilket kan hjälpa till att hålla den extra viktökningen i goda att de som slutar uppleva ibland.

Det är viktigt att vara optimistisk om processen att sluta röka. inse att du inte behöver röka och att du blir friskare som ett resultat. Sätt informationen i denna artikel i praktiken för en hälsosammare, lyckligare du!Source link