Kick the Butts till curb med dessa tips för att ge upp rökning


Rökning har allvarliga konsekvenser för dig och ditt liv. Det kan påverka allt om ditt utseende, från att smita ditt leende för att göra dina kläder luktar som rök. En ännu större oro är att det finns hälsorisker i samband med det. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer din kropp att återhämta sig från dess negativa påverkan. Om du inte vet hur du kan sluta läser du den här artikeln för att få tips om hur du gör det enklare.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stalla i tid innan du tänder upp dig. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du fortfarande bestämmer dig för att röka den cigaretten kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

Tips! Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare . Det kan finnas receptbelagd medicin som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag i taget.

Låt älskade och vänner veta att du vill sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Tips! För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Åtta timmars sömn varje natt låter dig förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig i bättre kontroll över obehagliga begär.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för sötsaker. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Din kropp kommer sannolikt att kräva mat när du slutar röka, så låta dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan stanna motiverad och engagerad. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig själv ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Tips! Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotin gummi eller fläckar. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Att sluta röka kan vara svårt, men ansträngningen kommer att fungera i villkor som förbättrar ditt fysiska utseende, det sociala livet och speciellt din hälsa. Nu när du har läst tipsen från den här artikeln, förhoppningsvis känner du dig mer säker på att du slutar sluta röka vanan. Varför inte prova några av dessa tips idag?Source link