Kick the Butts till curb med dessa tips för att ge upp rökning


Även människor med stark viljestyrka har ibland en svår tid att sluta röka vanan. Verkligheten är att även människor som verkligen är intresserade av att sluta röka känner att de får något från att röka. Om du vill befria dig från den känslomässiga kopplingen av cigaretter och förlora denna vana för alltid, fortsätt på några bra tips som hjälper dig i detta försök.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i ett stöd grupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Tips! Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa till mycket, eftersom du skapar en källa till riktning.

Skapa en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Varje person uppnår sina mål olika. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Att skapa denna personliga lista gör just det.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. När du känner dig mer bekväm kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Distrahera dig själv

Tips! En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om du fortfarande känner uppmaningen, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta beror på att du slutar röka och äter frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma mellanmål.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka . Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Tips! För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller anmäla dig till ett gym. Träning är också en bra stressavlastare.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Om du röker hemma, städa din plats noga, så det luktar inte av rök. Tvätta dina väggar, gardiner och gardiner och schampo mattan och klädseln. Detta kommer att göra det så att du inte påminns om att röka varje gång du kommer in i ditt hem, för att det kommer att få en ren, frisk lukt.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

Som du har läst behöver det inte vara omöjligt att sluta röka för gott. Du kan sluta röka med beslutsamhet och självförtroende, så börja din resa genom att tillämpa ovanstående tips på din dagliga rutin idag. Du kan överraska dig själv vad du kan uppnå när du har beslutsamhet.Source link