Klar att avsluta? Följ dessa enkla steg


Massor av rökare vill sluta, men de känner ofta att de initiala abstinenssymptom och begär är för mycket för att övervinna. Informationen och tipsen i denna artikel kan hjälpa dig att ta de första stegen för att vara på väg att vara rökfri.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Avsluta är en process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

När du väl har bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Varje person gör saker på egen väg. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Skapa din egen lista gör det här.

TIPS! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig en film. En gång i månaden har gått, gå ut på middag på en ny restaurang. Därefter fortsätt göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Rök dem som du skulle ha ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, kommer alltid att ta hand om sig själv.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Prova en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full en.

Beslutet att sluta röka kan vara en mycket svår sak att göra. Du kan dock göra det! Om du har tålamod och viljestyrka kan du investera den tid som behövs. Rätt information och support kan göra det mycket lättare att sluta. De ovan nämnda teknikerna kommer att leda dig på din väg till ett rökfritt liv.