Klar för att sluta röka? Tips som kan hjälpa


Ett fåtal personer tycker att försök att sluta röka är bland de svåraste sakerna de någonsin har gjort. Det finns ingen säker väg som fungerar för en enda person. Du kan behöva göra dina läxor och hitta metoder som passar dina behov. Börja med följande råd, och det ska ge dig användbara sätt att göra det enklare för dig.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Avsluta kan vara en lång process. Du kan inte oroa sig för framtiden. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

TIPS! När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gymet. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Börja långsamt genom att promenera runt i ditt grannskap. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

10 minuter

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretterna. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på cirka 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta själv att du väntar fem till tio minuter innan du ringer.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Nikotinutbyte

Tips! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel.

Tänk på att använda nikotinersättning alternativ när du slutar röka. När du drar ur nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Nikotinersättningsterapi är ett utmärkt sätt att hjälpa till att hantera begär. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Få lite träning när du längtar efter cravings, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är en Sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som följer med att sluta.

När du tänker sluta byt märken. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Båda begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Denna teknik kommer att få dig till en tänkesätt att sluta röka.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och aldrig hämta en cigarett igen. Denna teknik kan vara tuff, men fördelarna är extraordinära. Det har visat sig vara effektivt, när tiden går.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, och samma metod fungerar inte för alla. Men det betyder inte att det är hopplöst för dig att sluta. Du kan uppnå framgång genom att använda en kombination av strategier som de som skrivs i guiden ovan, tillsammans med stöd och motivation. Du kommer bli förvånad över resultatet när du provar dem.