Klar för att sluta röka? Tips som kan hjälpa


Medan alla är medvetna om farorna med att röka, fortsätter många människor att röka. Men det är mycket lättare att säga att du kommer att sluta än att faktiskt göra det. De flesta människor som försöker sluta brukar sluta misslyckas. Om du vill veta vad det krävs för att du slutar permanent, läs sedan artikeln nedan.

Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Att upptäcka vad som fungerar bäst för dina specifika omständigheter är avgörande. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Älskade Ones

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Rökvanor

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

TIPS! Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Många rökare har svårt att sluta, eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräckligt med motivation. Kom ihåg orsakerna som orsakade att du slutar för att vara motiverad.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Få hjälp av dina vänner och familj. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig på varandra och slutligen sluta vana.

Sluta röka

TIPS! Innan du ställer in ett slutdatum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök är farlig och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.

Nu vet du att du kan sluta röka om du verkligen försöker. Det är viktigt att du förblir beslutsam och följer alla planer som du bestämmer dig för själv. Denna artikel ger en rad effektiva taktik för att hjälpa dig att göra just det, och äntligen leva ett liv utan rökning.