Klar för att sluta röka? Tips som kan hjälpa till


Rökning är en dödlig vana som negativt kommer att påverka någon som gör det och alla som råkar vara runt det. Tobaksmissbruk leder till cancer, KOL, hjärtproblem och andra kroniska hälsoförhållanden. Second hand rök är också lika farlig. Avsluta är så viktigt av många anledningar. Du kan hitta lite bra information för att komma igång med att sluta nu.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Stödgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid för att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att bestämma sig för att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

Berätta för dina kära att du vill sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Det här kan vara den lilla nudgen du behöver för att hålla dig på rak och smal.

Sluta röka om du verkligen vill sluta. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och aldrig hämta en cigarett igen. På det här sättet kan det vara svårt först. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

Sluta röka

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Observera några godsaker som du kommer att låta dig ha när du har slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Lägg den listan i en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. När din kropp skyller nikotin kommer den svåra delen att vara psykisk missbruk. Medan de fortfarande är mycket riktiga och kan vara intensiva blir det lättare att motstå uppmaningen att plocka upp en cigarett.

TIPS! För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utforma en lista med dina anledningar för att göra det. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

Gör lite motion när du känner för att röka. Du får ett endorphin boost som kommer att hålla dig från att oroa dig så mycket om cigaretter. När du slutar röka förändras din kroppsomsättning, vilket kan få dig att gå ner i vikt. Träning kan dock hjälpa dig att undvika detta problem.

Öka din konsumtion av grönsaker, frukter, frön och nötter när du slutar röka. Detta hjälper dig att avbryta för några skäl. Att ha en ersättning för att klara sig för rökning kan hjälpa till, särskilt om du håller din mun och händer upptagen. En extra fördel att äta frukt och grönsaker är att fibern i dessa livsmedel kan hjälpa till att bota din aptit, vilket i sin tur hjälper till att kontrollera din vikt. Dessutom bidrar vitaminerna och näringsämnena till att du känner dig så bra som möjligt under uttag.

Att prata med en rådgivare kan hjälpa dig att sluta. Ibland är känslomässiga skäl relaterade till varför människor röker. Och när dessa skäl tas upp skulle din önskan att röka också kunna gå. Om rådgivning är av intresse för dig, tala med din läkare för hänvisning.

TIPS! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. När du håller dig på senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov.

Skapa en verbal lista över orsakerna som du bestämde dig för att sluta röka. Varje gång du löser wavers, upprepa orsakerna du slutar tills du inte längtar efter tobak. Detta är ett enkelt sätt att påminna dig själv varför sluta är viktigare än att röka.

Rökning är en ohälsosam och farlig vana. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bara några av de många riskerna med att rökning sätter på din hälsa. Du är inte den enda personen som drabbats av din rökvanor; begagnad rök sätter de som finns runt dig i riskzonen för hälsorisker också. Genom att läsa informationen i den här artikeln bör du nu vara välinformerad nog för att sluta röka.Source link