Klar för att sluta röka? Tips som kan hjälpa till


De säger att sluta röka är extremt svårt. Det finns ingen säker botemedel som fungerar för varje enskild person. Du måste undersöka olika metoder och hitta de som fungerar för dig. Läs vidare för några bra tips och råd som kan hjälpa dig att hitta ett smärtfritt sätt att sparka vanan.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Dina ansträngningar kommer att bli enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Genom att överlämna människorna nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Skapa din egen personliga plan för att sluta.

Börja träna

Tips! När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Alltid gå till din läkare innan du börjar träna.

Om du uppmanas att tända, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Tips! Din primärvårdspersonal kan vara en bra resurs om du är inte kunna sluta röka själv. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, uttagssymptom och till och med irritabilitet.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Att sluta är ett av de svåraste sakerna en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå dig aldrig röker igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas.

TIPS! Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. . Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla omkring dig friskare.

Byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Vissa tycker att detta är till hjälp. Det här hjälper dig på väg att sluta röka.

Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Detta innebär emellertid inte att sluta är omöjligt. När du drar på en mängd olika resurser blir det lättare att uppfylla dina mål och vara motiverad. Ge dem ett försök och du kan bli positivt överraskad.Source link