Klar för att sluta röka? Tips som kan hjälpa


Vissa tror att sluta röka är en fråga om att kasta bort sin tobak och använda sin viljestyrka för att övervinna begär. Dessa saker kan hjälpa, men sluta behöver inte vara så svårt. Det finns en värld av råd och tekniker som hjälper dig att sluta röka.

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom tillbakadragande och sluta röka permanent.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Tänk inte på att sluta för alltid; Istället fokusera på idag. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Att förvärva tjänster av en licensierad hypnotisör har visat sig vara effektiv för många andra. Att komma in i en djup trance när du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

Gå in i en träningsrutin genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå på varannan dag. Innan du börjar en träningsplan, diskutera det här med din läkare.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. En mängd olika mediciner är tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till mediciner som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att människorna som är närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Börja långsamt genom att promenera runt i ditt grannskap. Se till att diskutera vilken träningsrutin som helst med din läkare innan du börjar.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Älskade Ones

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa, utan också dina älskade. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Inte bara blir du friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Prata med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Din andedräkt kommer inte längre att lukta som inaktuell tobak, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Det finns många anledningar att sluta röka – vad är ditt?

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Skriv in listan där du kommer att se den regelbundet. Det kan bara vara den sak som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att du ska hålla dig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

De första sju dagarna utan cigaretter kommer att vara den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. De första 48 timmarna är när kroppen försöker bli av med all nikotin som den har hållit på. Efter att ha kommit igenom den första veckan kommer emellertid huvuddelen av begäret att vara primärt psykologiskt. Den psykologiska missbruk är inte lätt att övervinna, men att du vet att du har passerat det värsta av det är en stor motivator för att motstå uppmaningen att hämta en rök.

Stopp beroende på en cigarett som hjälper dig att hantera stress, men det kan vara en lång tid vana. Hitta andra tekniker du kan använda för att slappna av när du känner dig stressad. Tänk på yoga, meditation eller ens njuter av en promenad utomhus. Någon av dessa aktiviteter kan hjälpa dig att slappna av, lätta din kropp och sinne bort från att känna dig stressad.

Ät massor av grönsaker, frön, nötter och frukt medan du slutar röka. Det finns några orsaker till att konsumera kalorier, hälsosamma, naturliga livsmedel är till hjälp. Att hålla munnen och händerna upptagen kan hjälpa till att ersätta rökning. Genom att äta dessa saker hjälper du dig att negera någon viktökning. Vitaminerna och näringsämnena vill bara ha dig när du går genom tillbakadragande.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Ditt åtagande att avsluta måste styrkas av alla de skäl du har för att sluta börja med.

Förhoppningsvis har denna artikel försett dig med en mängd olika sätt att skapa en solid plan för att sluta röka. Det är orealistiskt att anta att du aldrig kommer att vilja röka igen; Men de tips du har lärt dig här kan hjälpa dig att få en enklare tid att sluta.Source link