Kolla in dessa bra tips om att sluta röka


Rökning kan få stor inverkan på livskvaliteten. Det förändrar hur du ser ut, eftersom dina tänder blir gula med nikotin. Det påverkar också hur du luktar. Det kan också drabba din hälsa dramatiskt. Det är möjligt att ångra alla skador som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. För att komma igång på vägen för att vara rökfri, läs vidare.

Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra, tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta sluta.

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

När du känner dig för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Även om du sänker cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka, och att tänka på cigaretterna. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Se till att du äter bra. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta frisk.

TIPS! När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ta en kort promenad innan du ger dig själv tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Om din kalla turkeyansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

Minska antalet cigaretter som du röker. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje rökning.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Bifoga en belöning till varje litet mål du gör. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

Planera framöver hur du hanterar stressiga situationer. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Om du har en reservplan av tillgängliga alternativ, kommer du att vara mindre benägna att tända. Har många idéer, om din första idé inte hjälper.

Träning. Du kommer att kunna andas bättre nästan omedelbart efter att du slutat, så träning kommer inte vara så svårt som det har varit i dåtid. Dessutom kan du eliminera alla viktproblem, vilket tjänar som en extra fördel av träning. Endorfinerna från ett träningspass hjälper dig att hålla kanten bort när du drar ur nikotin.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet.

Att sluta röka är inte lätt, men det är definitivt värt de stora fördelarna med din hälsa, ditt sociala liv och till och med ditt utseende. Förhoppningsvis, med hjälp av de råd som presenteras i den här artikeln får du dig att känna dig säker om din kraft för att helt sluta röka. Börja med ett tips och fortsätt tills du är färdig att röka för gott!Source link