Kolla in dessa bra tips om att sluta röka


Så många rökare vill stoppa sin skadliga vana. Rökning har många skadliga effekter, särskilt på dina lungor. Ta en titt på det stycke som följer och få insikt i att sparka vanan en gång för alla.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Idag är allt du borde oroa dig för, så se till att du inte röker just nu och din dag börjar börja lägga till för alltid.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det ett tag. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om du fortfarande längtar efter en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Innan du slutar röka kan du förbli engagerad att sluta för gott. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. När du känner för att ge upp, tänk på vad du släppte i första hand.

TIPS! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Ta en lång promenad, ta disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Secondhand Smoke

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan också hälsan för de människor som lever med dig.

Tips! Du kan belöna dig på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan utnyttja tiden som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning.

Få stöd via onlinebaserade forum och supportgemenskaper. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott. Du kan tycka att det är bra att jämföra sluttekniker med andra. Människor som försöker sluta på samma gång förstår de unika kamperna som är inblandade i processen.

Under de första veckorna av ditt slutförfarande, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Drick kaffe när du kommer in på ditt kontor eller håll dig borta från baren för att minimera dina begär.

Byt ut rökning med träning. Ditt humör ges positivt genom de endorfiner som släppts ut i kroppen efter träning, vilket gör fysisk aktivitet till ett effektivt sätt att tänka på att röka när du vill röka. Du bör också träna för att motverka vissa biverkningar av att sluta, till exempel viktökning.

TIPS! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutförandet lättare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör att rökning är mindre önskvärt.

Med någon tur tror du nu annorlunda på vad som är viktigt för att sluta röka permanent efter att ha läst ovanstående artikel. Kom ihåg hur viktigt det är att upprätta ett stödsystem och att göra allt för att övervinna denna vice. Använd riktlinjerna från den här artikeln och gör dig stolt!Source link