Kolla in dessa fantastiska tips om att sluta röka


Rökning kan få allvarliga konsekvenser för din livskvalitet. Det gör din hudrink, dina tänder och fingrar gula och ditt andetag och hår stinker. Det kan också orsaka många allvarliga hälsoproblem. Om du slutar röka kan den vända många av dess negativa effekter. Om du inte vet vad du ska göra för att sluta läser du den här artikeln.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Ofta misslyckas det med att sluta röka eftersom de inte motiveras ordentligt eller inte har en reservplan när begäret är in. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna som du vill sluta.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag.

Var beredda med strategier för att hjälpa till att hantera situationer som orsakar ångest. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Om du har en reservplan av tillgängliga alternativ, kommer du att vara mindre benägna att tända. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Om du hoppas sluta röka, försök undvika situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett. Om du är van vid rökning medan du dricker kaffe på morgonen eller under din glada timme, tänk på att ändra din rutin. Att dricka ditt kaffe när du pendlar eller i en kafé och håller dig borta från barer för ett tag kan hålla dina begär kvar.

Sluta röka

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är en sätt att hjälpa till att undvika detta. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera den viktökning som är associerad med att sluta.