Kolla in dessa pekare på sätt att sluta för gott


Att sluta röka ses ofta som en fråga om att kyla kalkon och kasta dina cigaretter i papperskorgen. Om du gör det kan det hjälpa någon att sluta vana, men det finns enklare sätt att uppnå detta. Ett antal strategier och rökningstopphjälpmedel finns som kan underlätta slutprocessen.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! Ta bara en dag om du försöker sluta röka. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Skulle du fortfarande ge dig in efter trängseln, tvinga dig själv att vänta, kan den extra tiden sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Alla gör saker på egen väg. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Sluta röka dagligen. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

TIPS! Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Fokusera inte på att inte röka någonsin igen.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp mot ansträngande aktivitet. Innan du börjar en träningsplan, diskutera det här med din läkare.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Leta efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att alltid hålla din motivation i åtanke och syn.

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till mediciner som gör att rökning är mindre önskvärt.

Nu när du har läst igenom tipsen ovan hoppas du bättre vad du ska göra så att du kan sluta rökning. Om du förväntar dig att du aldrig kommer att få uppmaningen att tända en cigarett efter att du har fattat beslutet att sluta kanske inte är realistiskt, men du borde ha en enklare tid att sluta om du tänker på vad du just har läst.Source link