Kolla in dessa pekare på sätt att sluta för gott


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. Det är farligt för människor runt dig att andas in din andrahandsrök. Av dessa skäl är det viktigt att du slutar omedelbart. Fortsätt läsa för att upptäcka flera sätt att underlätta processen.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag i taget.

Tips! Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjningstaktiken. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Tips! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Några tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sen.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

Älskade

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Att sluta röka är inte lätt, så du borde få hjälp av dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

TIPS! Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra stoppprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör att rökning är mindre önskvärt.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Bara pratar med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Rökning cigaretter är dålig för din hälsa. Det finns många hälsorisker i samband med rökning, såsom hjärtattacker, lungcancer och emfysem. Även icke-rökare har ökad risk om de utsätts för begagnad rök. Genom att genomföra de tips och tips du har fått får du bättre chans att lyckas i ditt försök att sparka vanan.Source link