Kolla in dessa pekare på sätt att sluta för gott


Rökning kan få en allvarlig skadlig effekt på din livskvalitet. Det påverkar hur du ser ut, fläckar dina tänder och gör dina kläder luktar. Den värsta delen är att det skadar dig fysiskt. Genom att ge upp vanan kan du börja reversera all skada som rökning har orsakat. Om du inte är säker på hur du slutar läser du tips från den här guiden om hur du ska göra detta.

Du måste göra din rökning avstängd så enkelt du kan. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Det är en stor process att sluta röka.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna du vill sluta.

Gör inte det själv. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill ändra.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Stannar du lätt? I helvete heller. Är det värt det? ABSOLUT! Efter att ha läst dessa tips bör du vara mer säker på att sparka din rökning vana. Välj en av dessa tips för att prova idag.Source link