Lämna tobak bakom och lär dig att leva hälsosamare


Livets stress och tryck idag gör det svårt att sluta röka, eftersom det alltid förefaller vara en anledning att plocka upp en cigarett. Tipsen i den här artikeln kan hjälpa dig att befria dig från missbruk och sluta röka för gott.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig tryggare kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Sluta röka

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa till . Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Tips! Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från rökning, och för att förbättra din hälsa. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen.

Hitta support genom att gå med på forum eller samhällen för dem som försöker sluta. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser speciellt avsedda för att ge stöd till människor som sparkar vanan. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Andra ex-rökare förstår dina utmaningar och de känslomässiga problem som ibland blir i vägen för att sluta röka.

För att hjälpa dig att sluta röka, vet att din familj måste gå med och hjälpa och att de vet om det fortsätter dig kan bli väldigt sjuk. Omkring tjugo procent av amerikanerna dör av rökrelaterade orsaker. Var inte en statistik.

NEJ behöver vara en del av din mantra. Du kan övertyga dig själv om att en cigarett inte kommer att skada dig, men det kan ångra dig mycket engagemang och hårt arbete. Tänk på hur skadlig att bara en cigarett kan vara innan du ens ens har ett begär.

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Övergång från rökning till träning. Du får ett endorphin boost som kommer att hålla dig från att oroa dig så mycket om cigaretter. Övning kan också bidra till att undvika eventuell viktökning som orsakas av de förändringar som nikotinuttaget kan göra för din ämnesomsättning.

Sluta röka

Se om din rökningstussläkare kan rekommendera receptbelagda läkemedel som är utformade för att hjälpa människor att sluta röka. Det finns fler nya produkter på marknaden än någonsin som är utformade speciellt för att hjälpa människor att sluta röka. Från nikotinbytebehandlingar, till läkemedel som hjälper din kropp att övervinna uttag, finns det en mängd tillgängliga alternativ. Fråga din läkare vad de rekommenderar för att hjälpa dig att sluta för gott.

TIPS! Om du inte kan ge upp cigaretter utan att krävande överväldigar dig, prova några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna.

Tänk på att gå till rådgivning för att sluta röka. Ibland kan en individ röka av känslomässiga skäl. Om du framgångsrikt kan hantera dessa problem kan du förlora uppmaningen att tända eller bättre kunna styra den. Be din läkare att hänvisa dig till en rådgivare om du är intresserad av denna typ av hjälp.

Utveckla en lättillgänglig lista över dina bästa motivationer för att sluta. Upprepa dem när du känner att ett begär kommer på, eller när din motivation förloras. Det här är ett värdefullt sätt att använda din mentala styrka för att övervinna de ånger som du kan stöta på och återfokusera på saker som är viktiga för dig.

För att hjälpa dig i din ansträngning att sluta röka, be om din familjens känslomässiga stöd och vänner. Låt alla veta att du vill sluta röka. De kommer att stödja dig, vilket kan göra en stor skillnad. Dessutom anser du att du kan dra nytta av beteendeterapi eller en personlig eller online supportgrupp för att få mer stöd för att sluta.

TIPS! Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Till exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du byta ut något annat på plats.

När du äntligen bestämmer dig för att sluta röka, måste du bestämma dig för att inte ge upp. De flesta ex-rökare fick kämpa för att övervinna deras missbruk i månader eller till och med år innan de lyckades. Titta noggrant och lugnt vid dina glidor för att ta reda på vad som orsakade dig att röka. När du har gjort det här arbetet, återgå till din plan och kom igenom resten av din dag utan en annan cigarett.

Du kan sluta för gott! Om du passerar vad du har lärt dig här kan du hjälpa andra att dra nytta av informationen och sluta röka.Source link