Lämna tobak bakom och lär dig att leva hälsosamare


Du har nog hört att att sluta röka är mycket svårt. Det är bara svårt om du inte vet hur man ska närma sig den. Liksom något ämne, ju mer kunskap du har desto mer framgångsrik kommer du att vara. Tipsen i den här artikeln hjälper dig som verkligen vill sluta röka.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Ta kontakt med lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, rekreationscenter och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

TIPS! Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från rökning. Övning är ett bra sätt att lindra stress och att få en friskare inställning.

Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

Sluta röka

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

TIPS! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar , när du bestämmer dig för att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt inriktad, vilket betyder att du bättre kan styra de begärna.

Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Din kropp kommer sannolikt att kräva mat när du slutar röka, så låt dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

TIPS! Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna dig irriterad, deprimerad eller rastlös.

Om du vill sluta röka för gott kan du behöva träna. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Om du röker hemma, gör en noggrann rengöring av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

Träning kan hjälpa till att ersätta din rökning vana. Övning frisätter endorfiner i ditt system. Detta hjälper dig att känna dig lycklig och balansera dig. Dessutom gör något produktivt som att träna dig att glömma att du längtar efter cigaretter. Också hjälper utarbetandet till att förhindra viktökning som kan hända när du slutar röka.

TIPS! Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker åta hela bördan av rökavbrott. Få lite stöd från dina nära och kära.

Ät massor av nötter, frukter och grönsaker när du slutar röka. Det finns några anledningar att konsumera kalorier, hälsosamma, naturliga livsmedel är till hjälp. Att äta dessa livsmedel hjälper till att uppfylla begär, eftersom du flyttar händerna och sätter något i munnen som du skulle göra om du röka. Att konsumera dessa livsmedel regelbundet kommer också att hjälpa till att hålla dig i att gå ner i vikt. Näringsämnena och vitaminerna hjälper till att få dig att må bättre under återkallandet.

Få hjälp av dina vänner och familj när du fattar beslutet att sluta röka. Berätta för dem som är nära dig som du planerar att sluta. Dessa människor kan hjälpa till att öka din nivå av stöd och glädje. Försök också grupprådgivning eller terapi för att hjälpa dig att sluta röka.

Om du röker för att du har en oral fixering, gör något annat med din mun. Många tycker att det är till hjälp att tugga tuggummi eller suga på hårt godis när ett begär träffar. Andra har funnit elektroniska cigaretter för att vara ganska användbara.

TIPS! Ett litet steg mot att sluta kunde vara att byta cigarettmärken. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt.

Utveckla en bra förståelse av var och när du röker mest. Ta reda på vad som lugnar dig och gör att du vill röka. Detta hjälper dig att utveckla en vinnande strategi för att sluta. Att klara krävningarna för tobak kan ge dig det bästa stället att sluta och hålla sig borta från cigaretter.

Använd mening när du äter. Om du ger upp cigaretter, försök inte kosta samtidigt. I stället bör du följa en välbalanserad diet. Om du röker kan grönsaker och frukt ge en dålig munsmak om du röker. Du behöver dessa saker som en del av en hälsosam kost; sluta röka så att du kan få dina smaklökar tillbaka.

För närvarande bör vikten av att lära sig mer om att sluta röka vara tydlig. När du lär dig vad som fungerar och vad som inte gör det kan du få det lättare att sparka rökningens vana. Applicera råd från denna artikel till ditt eget liv och veta att du kan lyckas i dina ansträngningar att sluta röka.Source link