Lämna tobak bakom och lär dig att leva hälsosamare


Motivation är nyckelfaktorn för att äntligen kunna kasta cigaretter från ditt liv. Det finns många anmärkningsvärda fördelar som kommer med rökningstopp. Att välja ett par av dessa fördelar som motiverande faktorer bör räcka för att hålla dig i gång när saker blir tuffa. Du kan dra nytta av dig själv och din familj med de extra år du får och de extra pengar som du sparar när du slutar. Dessa fördelar kommer i form av bättre hälsa, känns bättre och sparar pengar. Fortsätt läsa för att hitta de bästa sätten att hjälpa dig att sluta röka för gott.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! Ta bara varje dag som det kommer. Att sluta röka är en process.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, prova hypnos. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du äntligen vaknar, kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

Sluta röka

Tips! När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Tips! Ta saker dag för dag. Hellre än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Att sluta en rökning vana är svår nog, men att hantera dina rökning utlösare kommer att hjälpa dig oerhört. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Du måste hålla på att sluta vana. Tänk på de saker som motiverar dig mest, och du får din bästa chans att inte ge upp. Genom att sätta några av dessa tips till god användning har du en bra chans att sparka vanan för alltid.Source link