Lämna tobak bakom och lär dig att leva hälsosamare


Med alla tryck och påfrestningar i dagens värld kan det vara svårt att veta hur man slutar röka. Låt inte rökning fälla dig; fortsätt läsa för att ta reda på hur du kan sluta för gott.

Oavsett vad du måste titta på din sluta en dag i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Tänk inte för långt framåt i tiden. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom idag kommer det att bli mycket lättare att komma igenom i morgon.

TIPS! Gör själv en lista med anledningarna till och anledningarna att inte sluta rökning. Du kommer att komma ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

Vila är viktigt när du slutar röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

Nikotinbytare

TIPS! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Avsluta kallt kalkon rekommenderas definitivt inte.

Du kanske vill tänka på att försöka använda nikotinbyten. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. De konstanta begären kan överväldiga dig. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Några personer som slutat röka gjorde flera försök innan de lyckades. Sluta röka, och planera bara att gå så länge du kan utan att starta upp igen. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom får du det bra, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Tänk alltid på din motivation. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Oavsett din specifika strategi kan du få en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för striden att röka en cigarett.

TIPS! Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Denna icke-traditionella metod att avsluta har visat stor framgång med många rökare.

Planera framåt, så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. Många rökare når naturligtvis för en cigarett när de känner sig stressade. Att ha en alternativ aktivitet planerad att hantera stress kan hjälpa dig att undvika att röka. Se till att listan har mer än ett alternativ på det, om du behöver tillgång till mer.

Gör "NOPE, inte en puff, någonsin" din mantra. Även om du kan bli frestad att röka under stressperioder, låt inte de uppmanas att ångra ditt hårda arbete. Berätta för dig de faror som tar den ena puffen kan göra. Detta kan stoppa dig i dina spår och göra det möjligt att kämpa från begäret.

Efter att du har lärt dig mer om ämnet, borde du nu känna dig mer självsäker i din förmåga att sparka din rökning vana för gott. Lämna denna information om hur du slutar röka till andra som också vill bryta denna vana. Beväpnad med denna typ av kunskap kan vem som helst få en hälsosammare framtid.Source link