Lämna tobak bakom och lär dig att leva hälsosamare


Rökare vet att rökning är skadlig för hälsan. Har du i hela ditt liv någonsin hört en rökpresent om hur stor rökning är för deras hälsa, eller hur fysiskt bra det får dem att känna? Människor som aldrig har rökt är clueless till riskerna med att försöka sluta, men de som lyckas sluta kan verkligen erbjuda några användbara råd. Fortsätt läsa den här artikeln för att få expertkunskaper och insikter.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Tips! Kan hypnos fungera för dig? En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. När du är under hypnos, kommer hypnotisören att fylla ditt sinne med positiva tankar om att sluta röka.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut på en film. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Secondhand Smoke

TIPS! Se till att du äter bra. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Sluta röka nu, inte bara för dig själv utan för alla kära som du har. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan också hälsan för de människor som lever med dig.

Om du inte kan sluta just nu byter du cigarettmärken. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Det kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Det är omöjligt för en nonsmoker att "få" varför du röker när det skadar dig. De som inte är beroende av nikotin kommer aldrig att inse hur svårt det är att ge upp. Det finns människor som slutat röka, och de har använt några av de metoder som förklaras i den här artikeln. Använd deras råd och erfarenheter för att göra det möjligt för dig att röka.Source link