Lämna tobak bakom och lär dig att leva hälsosamare


Rökning är en vana som är ohälsosam. Inte bara kommer denna vana att ge negativa konsekvenser för din hälsa, det kan också få negativ konsekvens för dem i närheten av dig. Det är känt att leda till en rad hälsoproblem, såsom hjärtattacker, emfysem och lung- och halscancer. Den rök som du andas ut, och röken som produceras från din cigarett är också skadlig för andra. Detta är bland de bättre skälen till att sluta. Informationen nedan ska hjälpa dig att nå ditt mål och sluta egentligen.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minuser om att stoppa. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Se till att du går om det ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år.

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökare och nackdelar med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Du kommer att komma ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväg nikotinersättningsterapi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar under vägen att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i ett tag tills rökning inte längre är i ditt sinne.

Sluta röka

Tips! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget . Det är en stor process att sluta röka.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Det här är en metod som underlättar dig att sluta röka.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när du slutar röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

Minska mängden cigaretter du röker. Detta är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Du kan också röka bara hälften av din cigarett varje gång du går för en rök som hjälper dig att skära.

TIPS! Låt dina nära och kära vänner veta att du vill sluta röka. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar efter begär.

Under de första veckorna av ditt avslutande försök, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Att dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

För alla som försöker sluta röka är den första veckan alltid det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. De begär som du upplever efter det kommer att vara övervägande psykologiska. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

Försök träna när det är möjligt. När du slutar röka blir det lättare att träna på grund av förbättrad lungkapacitet. Att hålla aktiva hjälper dig att hålla dig i vikt. När du tränar produceras endorfiner som kan hjälpa till att hantera symtomen på uttag.

TIPS! Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Om du misslyckas med att försöka sluta röka första gången, bli inte avskräckt. Det är normalt för många ansträngningar att misslyckas, oavsett hur organiserad. Ta reda på vad som orsakade din beslutsamhet att avta och behandla den som en lärande erfarenhet för att hjälpa dig att guide dig nästa gång du slutar. Du kan upptäcka att du erövrar en nästan identisk situation med de rätta hanteringsmekanismerna i framtiden.

Hälsorisker

Alla vet att rökning är farlig och extremt ohälsosam. Många av de stora livshotande hälsoriskerna är förenade med rökning av tobaksvaror. Emphysema, lungcancer och hjärtinfarkt är några exempel på de hemska hälsoriskerna. Du är inte den enda personen som drabbats av din rökvanor; begagnad rök sätter de som finns runt dig i riskzonen för hälsorisker också. Genom att följa de råd som ges här kommer du att vara på väg till en lycklig och hälsosam rökfri framtid.

Tips! Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration.Source link