Lämna tobak bakom och lära dig att leva friskare


Det är ingen hemlighet att rökning skadar din hälsa, men väljer att göra det ändå. Det är lättare att säga att du kommer att sluta än att faktiskt göra det. Denna artikel är avsedd för bra.

Se till att du slutar en dag i taget. Avsluta kan vara en process. Bara fokusera på idag, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Tips! När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kan hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Detta kan vara den lilla knuff du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till åtagandet att se det igenom. De flesta som slutade gör det på grund av en negativ tankeprocess. Du kan stärka din lösning genom att komma ihåg skälen till varför du ville sluta röka i början.

Tala med en läkare om du vill sluta röka. Din läkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du till en supportgrupp eller har kunskap om specialister i ditt område.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

Sluta röka

Secondhand rök kan leda till många stora hälsokomplikationer. Genom att sluta röka, minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne, du hjälper också människor runt dig. Att sluta röka nu kommer att göra dig och de som är friskare.

Låt din familj och vänner veta att du vill sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Det mest effektiva sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stöd för dig. Detta ökar din chans att lyckas sluta röka.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

TIPS! När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig en film.

Det absolut bästa rådet att börja sluta är att helt enkelt sluta röka. Stopp är det bästa sättet att starta dig på din resa. Sluta bara – och börja inte göra det igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Det har faktiskt visat sig att denna metod kan vara ganska effektiv.

Om du röker hemma, städa din plats noga, ge den en fullständig rengöring när du har slutat. Tvätta och måla dina väggar, inklusive: mattor, och tvätta dina fönsterbehandlingar, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och den inaktuella röklukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Planera framöver hur du kan hantera de stressiga situationerna. Många rökare blir vana vid rökning när de känner sig stressade. Håll en back-upplan praktisk om en inte fungerar.

Komma med nya planer för att hantera stress. En massa människor som röker används för att röka en cigarett när de blir stressade. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Att ha flera planer på plats är idealisk, om en plan inte fungerar.

TIPS! Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin.

Du kanske har använt rökning som din kryck vid stressfaktorer. Om denna situation låter bekant, kommer det att vara nödvändigt för dig att identifiera ett annat sätt att uppnå avslappning.

Be din läkare om råd om några recept som kan hjälpa dig att använda. Det har skett mycket framsteg inom rökningstoppet. Rådfråga din läkare och se om de kan peka dig i riktning mot en produkt som kan hjälpa dig att sparka vanan för alltid.

När du slutar röka, skäm bort dina begär genom att äta hälsosamma val som nötter, frön, frön och nötter. Att äta mat som är lågt kaloriinnehåll och hälsosam mat hjälper dig att sluta röka på många sätt. Om du till exempel har denna mat att ockupera din mun och händer kan du ersätta den rökning rörelse du ofta gör. Att äta dessa livsmedel regelbundet kan också minimera den vikt du kan få. Vitaminerna och andra näringsämnen i dessa livsmedel kan till och med förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

När du tänker på att sluta cigaretter, närma den som en positiv sak, gör du själv istället för något du behöver uthärda. Du kommer att kunna sluta röka tidigare och förbli rökfri om du tycker positivt om att sluta. Tänk på hur det kommer att förändra ditt liv, och att fördelarna med att röka är så viktiga jämfört med de få nackdelarna. Detta kommer att hålla dig motiverad och ge dig sanna skäl att sluta nu.

TIPS! Gör lite motion när du känner för att röka. Utöva frisläppande endorfiner, som kan förbättra ditt humör och hjälpa dig att fokusera på något annat än dina begär.

Som du har sett är det möjligt att sluta röka när du applicerar dig själv. Det viktigaste du måste göra är att vara stark, bestämd och redo att hålla dig med din målplan. Med hjälp av den fasta informationen i den här artikeln får du på väg att vara rökfri.

Att lära sig vad som finns att veta om Array kan hjälpa dig ut i dag och imorgon också. För att verkligen förstå innehållet i den här artikeln, läs den igen. Fortsätt sedan upptäcka mer så att du kan bli en riktig expert.