Lämna tobak bakom och lära dig att leva hälsosamare


Det finns många fördelar som kan uppstå genom att sluta röka. Du kan överväga att dessa fördelar tjänar som sin egen personliga motivation samtidigt som du utvecklar andra hanteringsstrategier för att ge dig möjlighet att sluta röka. Börja med tipsen nedan. Håll de råd du lär dig här praktiskt, så du kan använda dem efter behov när du behöver den extra hjälpande handen i din väg att bli en icke-rökare.

Support Group

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Träning är också en bra stressavlastare. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

10 minuter

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut på en film. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på trängsel att röka.

Support System

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Anledningen till att du borde sluta röka är uppenbart. Men även dessa fördelar kanske inte är tillräckliga motivation att sluta röka, och detta är fokus för denna guide. Du behöver en mängd olika verktyg under ditt bälte, så använd ovanstående förslag för att öka ditt humör och kämpa begär när det behövs. Du kommer att vara fri från cigaretterna på nolltid.Source link