Lär dig att sluta röka genom att använda dessa tips


Dina älskade desperat att du slutar röka. Din läkare echo känslan. Ditt försäkringsbolag kommer även att ge dig rabatt om du slutar röka. Finns det något som borde stoppa dig? Det är dags att göra förändringar i ditt liv och sparka röka.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och göra sluta lättare.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. När du lämnar hypnotisören kommer din önskan att sluta röka att stanna hos dig.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Nikotin-ersättningsterapi

TIPS! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. En mängd olika mediciner är tillgängliga för att göra stoppprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ett åtagande att se det igenom. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

TIPS! Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt.

Minska mängden cigaretter du röker. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. Du kan också röka endast hälften av din cigarett varje gång du går för en rök som hjälper dig att skära tillbaka.

Förhoppningsvis är du nu väl beväpnad med allvarliga råd som hjälper dig att sluta röka permanent. Att avsluta kommer att göra dig friskare, lyckligare och förlänga ditt liv med många år. Använd de pengar du sparar för att behandla dig själv och din familj till något speciellt.