Lär dig att sluta röka med dessa tips


Det kan vara svårt att sluta röka när cigaretter är så lättillgängliga i de flesta kulturer. Men du behöver inte känna dig fångad längre, använd den här artikeln och tipsen inuti för att hjälpa dig att stanna för gott.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Att ta upp frågan skriftligt hjälper dig att se det tydligare.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Skapa din egen personliga plan för att sluta.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Kontrollera med din läkare innan du börjar med några omfattande träningsrutiner.

Delay Tactic

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

TIPS! Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Hellre än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbyte terapi, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

De tips som ges i den här artikeln bör ge dig verktyg och förtroende för att sluta röka. Berätta för andra om de steg du tar för att sluta röka, så att de också kan dra nytta av dem.Source link