Lär dig att sluta röka med dessa tips


Nikotin och andra kemikalier som finns i cigaretter är extremt beroendeframkallande. Det gör det mycket svårare att leva utan en cigarett om du redan har börjat röka. Ta reda på så mycket som möjligt om att sluta så att du har rätt verktyg på din sida.

Kan hypnos fungera för dig? Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. När du är hypnos kommer hypnotisören att fylla ditt sinne med positiva tankar om att sluta röka. Det kan göra att cigaretter verkar mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar.

Berätta för dina kära att du vill sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att stoppa röka och äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare inställning.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Att sluta röka är en av de hårdare vanorna att bryta på grund av den starkt beroendeframkallande kvaliteten på nikotin i cigaretter. Avsluta presenterar mycket verkliga fysiska och emotionella utmaningar. Ge dig själv en stridschans genom att följa råd från denna artikel. Med lite hårt arbete, beslutsamhet och den kunskap du har fått här, kommer du att sluta för gott!Source link