Lär dig att sluta röka med dessa tips


Ett fåtal personer tycker att försök att sluta röka är bland de svåraste sakerna de någonsin har gjort. Det finns ingen säker botemedel som fungerar för varje enskild person. Du kommer förmodligen att undersöka olika sätt att sluta för att hitta en som fungerar för dig. Om du använder råd nedan kommer det vara lättare att sluta röka en gång för alla.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverk med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Se till att du tar processen en dag då. Att ge upp nikotin är en långsam process. Du kan inte oroa sig för framtiden. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon Fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

TIPS! När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Att försöka sluta med kallt kalkon är aldrig en bra idé.

övningsrutin

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, men för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter också. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att få över dig att röka. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Bargain med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med att röken upphör. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma snacks.

Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Men det innebär inte att sluta är omöjligt. När du drar på en mängd olika resurser blir det lättare att uppfylla dina mål och vara motiverad. Ge dessa tips ett steg, och kanske kommer du även att överraska dig själv med dina framgångar!

Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningspass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen.Source link