Lär dig att sluta röka med dessa tips


Vissa tror att sluta röka är en fråga om att kasta bort sin tobak och använda sin viljestyrka för att övervinna begär. Dessa är båda faktorerna i stopp, men det finns sätt att göra det mer hanterbart för dig själv. Följande artikel kommer att introducera några väldigt hjälpsamma tekniker och de olika hjälpmedel som finns tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka för gott.

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta kan vara en lång process. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

TIPS! När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Att sluta röka är inte lätt, så du bör få hjälp av dina nära och kära att hjälpa dig genom processen.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

Försök inte sluta röka utan stöd. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

TIPS! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Älskade Ones

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

TIPS! Många rapporter tar sig under vikt under eller efter den tid som de slutar röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé.

Sluta bara röka om du verkligen vill sluta. Stopp är det bästa sättet att starta din resa. Försök bara sluta helt och aldrig hämta en annan cigarett. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Vissa studier visar emellertid att det är lättast att sluta sluta kall kalkon.

Håll din motivation för att sluta i ditt sinne hela tiden. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Dessa påminnelser ger dig den enhet du behöver för att bekämpa frestelser.

Förhoppningsvis kommer du, med informationen i den här artikeln, att bli bättre informerad om de åtgärder du kan vidta för att sluta röka. Även om det inte är realistiskt att förvänta sig att du aldrig kommer att bli frestad att röka efter att du bestämt dig för att sluta, borde du lättare kunna sluta om du använder de tips du just läste.