Lär dig hur du slutar röka det enkla sättet


De flesta rökare tycker att sluta är väldigt svårt. Ingen metod är effektiv för alla och medicinsk vetenskap har verkligen inte gjort ett botemedel mot cigarettbehov. Det kan vara nödvändigt för dig att göra lite forskning för att upptäcka de metoder som kommer att fungera för dig. Du kan bli förvånad över hur effektiva några av följande taktik och tips är.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör.

Ta saker dag för dag. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. När du inte har utövat ett tag börjar du med enkla promenader och bygga därifrån. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Se till att du äter bra. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Älskade Ones

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Att sluta röka är inte lätt, så du bör få hjälp av dina nära och kära att hjälpa dig genom processen.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Att sparka din rökning vana kan mycket väl vara en av de mest utmanande sakerna du någonsin kommer att göra, och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Naturligtvis är det inte omöjligt att sluta. Använda de tips du har lärt dig från den här artikeln hjälper dig att sluta röka. Du kommer att bli förvånad över din framgång med dessa metoder på plats!Source link