Lär dig hur du slutar röka det enkla sättet


Många människor kommer att erkänna att försök att sluta röka är en av de svåraste sakerna de någonsin har gjort. Det finns ingen enda botemedel som kommer att fungera för alla. Du kommer noga att ha lite tid på att undersöka metoder som fungerar för dig. Nedanstående tips kan hjälpa till att sluta överraskande enkelt.

Sluta röka gradvis. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicin eller en plåster. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, vilket gör att du kan sluta bra.

TIPS! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig.

Se till att du slutar en dag vid tiden. Klockan kan vara en process. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, dina ansträngningar att sluta kommer att samlas in i en rökfri framtid.

Gör en lista och specificera alla metoder du slutade. Alla har sina mål. Det är viktigt att ta reda på vilka sätt som passar dig bäst. Skapa din egen personliga lista gör det här.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta stöd och ansvar kan stärka din insats för att sluta röka för gott.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

Om du försöker sluta röka, sluta tänka på för alltid. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen utan att röka. Du kan alltid ställa mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med åtagandet att sluta.

Se till att du får mycket vila när du slutar röka. För de flesta kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Du är mer benägna att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

När du har en rökning, försök försökstaktiken. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om det inte har det, fortsätt bara att repetera denna process om och om så ofta som du behöver.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns receptbelagda läkemedel, som vissa antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Om din kalla turkey försök att sluta röka misslyckades, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi.

Tänk på att använda nikotinersättning alternativ när du slutar röka. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. En hel del begär är ganska överväldigande. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

Replacement Therapy

Nikotinbytesprodukter är ett bra alternativ. Nikotinuttag kan leda till att du känner rastlös, känslor av rastlöshet, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara mycket kraftfullt. Du kan försöka använda nikotinersättningsterapi om du har nikotinersättningsterapi. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. Därför, dock.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. Du kan också röka endast hälften av din cigarett varje gång du går för en rök för att hjälpa dig att skära tillbaka.

Om du röker hemma, gör en noggrann rengöring av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor, möbler och draperier.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ansträngningen innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. De flesta människor som slutar gör det för att de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du ville sluta röka i början.

Tala med din läkare om du slutar. Din läkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du till en supportgrupp eller har kunskap om specialister i ditt område.

Sluta röka så snart som möjligt. Du behöver inte ange ett slutdatum för framtiden. Välj helt enkelt idag för att sluta röka. Om du slutar nu, kommer du att minska chansen att du kommer att dö från att röka. Ju snabbare du slutar röka, desto tidigare frigör du din familj från effekterna av begagnad rök. Detta kan vara den faktor som motiverar dig mest att sluta.

TIPS! Börja träna så snart du slutar röka. Att sluta röka hjälper till att förbättra din lungkapacitet, vilket gör träningen mycket enklare.