Lär dig hur du slutar röka genom att använda dessa tips


Det finns otaliga människor som önskar att de kunde sparka sin rökning beroende. Rökning är inte bra för människor, långvarig skada på dina lungor och andra organ. Så läs igenom den här artikeln och se vad du kan göra för att verkligen bli av med din rökning vana för gott.

Dessa människor kan erbjuda tips, support och bra tips som hjälper dig att sluta. Supportgrupper kan hittas på rekreationscenter, rekreationscenter eller community college.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Tips! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt ultimata mål.

Berätta för dig själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka eller till och med bara avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Även om du i slutändan röker, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du planerar att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kan göra saker för att hjälpa dig att vara motiverad och behålla frestelsen borta. Detta kan bara vara den extra motivation du behöver för att hålla dig på rätt väg med att sluta röka.

Tala med din läkare för att se om du planerar att sluta röka. Din läkare kan ha tillgång till resurser för att hjälpa dig att du inte visste existerat.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

TIPS! Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra din chans till framgång.

Minska antalet cigaretter du röker. Det här hjälper dig att börja sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att du vaknar innan du har din första cigarett för dagen. Ett annat alternativ är att röka endast hälften av en cigarett varje röksession.

Många människor som inte röker mer sannolikt misslyckades vid första gången de försökte. När du slutar, ta det dag för dag. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, skapa ett nytt slutdatum. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, lär dig längs vägen.

Om du rökning hemma, se till att du rengör huset noga, så det luktar inte av rök. Shampoo din klädsel och mattor, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och fräsch, och frånvaron av lukten av cigaretterna hjälper dig att undvika att bli påminnad om vanan som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Du kanske vill prova nikotinbyte terapi. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. En hel del begär är ganska överväldigande. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Skriv in denna belöningslista där du kommer att se den regelbundet. Detta kan bara hjälpa dig att ge dig styrka under svaghetstimmar.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symtom som du normalt skulle associera med att röka.

Det är lätt att berätta själv att en cigarett kommer att bli bra, men det kan omvandlas till ytterligare några dagar eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. Fortsätt att berätta för dig själv att "bara en" får inte ge in och röka en cigarett.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, behåll din familj och någon annan som skulle påverkas om du skulle bli sjuk eftersom den här vanan i dina tankar. I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Bli inte en statistik.

TIPS! De första 7 dagarna av att sluta är det absoluta svåraste. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i din kropp.

När du slutar röka, börjar din lungkapacitet att förbättras och du kommer att börja hitta utövandet enklare. Regelbunden motion kommer också att se till att du avvärja eventuell vikt under kontroll. De endorfiner som frigörs under träning kan uppfylla ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

Även de bästa ansträngningarna och planeringen kan sluta röka i de bästa människorna misslyckas ibland. Du kanske finner att du erövrar en nästan identisk situation med rätt coping mekanismer i ett framtida försök.

Rökning kan ha tidigare gett dig att göra i tider av stressavlastning. Om du är en person som gör det, hitta en annan avslappningsteknik när du stressar.

Bli inte avskräckt om du misslyckas. Även strategier som är extremt ljuvliga och börjat med stor beslutsamhet uppnår inte alltid det önskade resultatet. Försök att vrida dina svagheter i styrkor och lära av dina misstag. Du kan segra i ditt nästa försök att sluta röka.

TIPS! Tänk inte på att sluta som ett offer; Tänk på det som att göra dig själv en tjänst. Om du slutar uppfattas som en positiv kraft i ditt liv, kan du enkelt hålla dig fokuserad och lyckas snabbare.

Träning utgivar endorfiner, naturligt högt som är mycket effektivt för att bekämpa nikotinbehov. Övning är också fördelaktig på annat sätt; Det kan minimera effekterna av metabolismförändringar som händer när du slutar röka, vilket minskar din potentiella viktökning.

Sluta röka

När du försöker bryta rökningens vana, skäm bort dina begär genom att äta hälsosamma val som nötter, grönsaker , frukt och grönsaker. Det finns många fördelar med att äta naturliga livsmedel medan du slutar röka. Till exempel kan du äta frukt och grönsaker så att du kan göra något med din mun och händer medan du slutar röka. Att äta denna typ av diet kan också hjälpa till att sakta ner din vikt så att du slutar röka. Näringsämnena kan även förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

Att sluta kan vara lättare om du blir av med saker som påminner dig om att röka. Töm ditt ashtrayshus och ta det lättare ur din väska eller portfölj. Rengör ditt hem, din bil och alla dina kläder för att bli av med den här smutsiga lukten. Om du gör det kan du se till att du inte påminns eller utlöses att röka.

TIPS! Kanske har du rökt för att hantera dina stress. Om så är fallet, är det dags att hitta ett annat sätt att avspänna! Försök meditera eller yoga, eftersom det kommer att ta kanten av dina stressnivåer på ett mycket hälsosammare sätt än att röka.

Du har nu en bättre uppfattning om vad som är inblandat i att sluta för gott. Tänk på att du måste förbli stark. Använd tipsen som hjälper dig att sparka den här dåliga vanan för dig själv och för dem som älskar och bryr sig om dig.

Ett antal personer vill lära sig mer om Array, men inte alla vet var de borde se. Lyckligtvis för dig har denna artikel gett dig den information som du behöver för att komma igång med att göra just det. Du behöver dock tillämpa det du har lärt dig för att inse någon fördel med denna artikel.



Source link