Lär dig hur du slutar röka genom att använda dessa tips


Kanske tycker du att det är omöjligt att sluta röka. I de flesta fall är det möjligt om rökaren vet om de mest effektiva metoderna. Det blir lättare att sluta när du lär dig mer om vad du ska göra. Dessa tips kan hjälpa alla att sluta röka.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. För att få det bästa resultatet är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Skapa din egen lista gör det här.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Avsluta kan vara en lång process. Tänk inte ens på framtiden. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Sluta röka dagligen. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver hjälp. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste varumärket du känner. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Sätt denna lista på kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket eftersom du skapar en källa till riktning. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Drick kaffe när du kommer in på ditt kontor eller håll dig borta från baren för att minimera dina begär.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, behåll din familj och någon annan som skulle bli drabbad om du skulle bli sjuk eftersom den vana i ditt sinne. En av varje fem dödsfall är relaterad till rökning cigaretter i Amerika. Låt dig inte bli en statistik.

Eliminera påminnelser om dig själv som rökare, om möjligt. Kasta bort alla tändare, askkoppar och andra rökvaror i ditt hus. Du bör också tvätta dina kläder och djup rengöra dina möbler och mattor för att ta bort eventuell återstående lukt av rök. Detta kommer att hjälpa dig att glömma cigaretter och se till att tiden mellan begär blir längre och längre tills de går.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Byt ut en hälsosam vana som träning för din rökning. Inte bara en endorfiner med träningsfrihet, vilket förbättrar ditt humör, men det är också ett utmärkt sätt att tänka på dina begär. Att arbeta under ditt stopprökningsprogram kan också hjälpa dig att undvika att lägga på extravikt, ett fenomen som ibland kan bero på de fysiologiska förändringar som är förknippade med att sluta.

Sluta röka

Se om din rökningspersonal kan rekommendera receptbelagda läkemedel som är utformade för att hjälpa människor att sluta röka. Nya innovationer för att sluta röka förekommer regelbundet. Det finns många alternativ tillgängliga för dig när du bestämmer dig för att sluta röka, från tuggummi till fläckar till läkarens föreskrivna läkemedel för att hjälpa till med uttag. Din läkare är din bästa resurs för att hitta ett läkemedel som hjälper dig att sluta röka.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Ät massor av nötter, frukter och grönsaker när du slutar röka. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper människor att sluta av många skäl. För det första kan du beteendeutbyte rökning rörelser genom att hålla dig r munnen och händerna upptagna. Regelbundet konsumera dessa hälsosamma livsmedel kan hålla dig från att snacka på mindre hälsosamma livsmedel, vilket minimerar din viktökning. Dessutom kan vitaminer och mineraler i dessa livsmedel erbjuda lättnad från abstinenssymptom.

För närvarande bör vikten av att lära sig mer om att sluta röka vara tydlig. När du förstår vilka metoder som fungerar bäst för dig, blir sluta röka mycket enklare än du förväntade dig. Du kommer att kunna sluta röka med hjälp av informationen från den här artikeln.Source link