Lär dig hur du slutar röka genom att använda dessa tips


Om du röker vet du hur det kan sänka livskvaliteten. Det förändrar hur du ser ut, eftersom nikotin gör att tänderna blir gula, och det kan också göra dig sugen på rök. Ännu värre än de estetiska förändringarna är de förändringar som skadar din hälsa och förkortar din livslängd. Du kan vända de negativa effekterna i samband med rökning genom att sluta. För att komma igång på vägen för att vara rökfri läs vidare.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att sluta röka är en process. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning, och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Bli involverad i något annat under de här tiderna, för att hålla ditt sinne av din önskan att röka.

Sluta röka så fort du kan. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Sluta röka

Avsluta så många gånger som du behöver. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först. Sluta röka och planera bara på att gå så länge du kan utan att starta upp igen. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig. När du är hypnos kommer hypnotisören att fylla ditt sinne med positiva tankar om att sluta röka. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

Det bästa rådet du kan få för att sluta röka är bara att sluta. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Sluta bara röka och börja aldrig igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Det här kan innebära att du limer motivativa affischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor eller bär ett smycke som symboliserar dina avsikter att sluta. Detta kan dämpa dina frestelser, vilka är de främsta synderna för rökning av cigaretter.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symtom där du normalt röker. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Med ditt kaffe i bilen eller undviker baren kan du kortsluta dina begär.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

För att hålla dig motiverad bör du tänka på hur din minskande hälsa kan påverka din familj. En av fem amerikanska dödsfall är relaterad till rökning på något sätt, enligt många statistik. Gör ditt bästa för att inte bli en statistik.

Gör "NOPE, inte en puff, någonsin" din mantra. Även om du kan bli frestad att röka under stressperioder, låt inte de uppmanas att ångra ditt hårda arbete. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

Vet att när du slutar röka förbättrar du ditt liv, i motsats till att göra ett ädelt offer. Du kommer att hitta det lättare att uppnå positiva resultat, om du ser valet i det ljuset. Fördelarna är mycket större än de tillfälliga svårigheterna, och det kommer att göra en kraftfull förändring i ditt liv. Detta kommer att stärka ditt engagemang och hålla dig fokuserad på dina skäl för att sluta.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Skriv ner en mantra för varför du slutar. Upprepa dem till dig själv, när du känner dig villig att röka. Detta kan tänka på dina uttag och hålla det på andra positiva saker som hjälper dig att komma igenom den här korta, men svåra perioden.

Det är inte lätt att sluta röka, men det kan verkligen hjälpa ditt sociala liv och hälsa. Nu när du har läst detta, förhoppningsvis känner du dig mer optimistisk om att sluta. Varför inte prova några av dessa tips idag?Source link