Lär dig hur du slutar röka genom att använda dessa tips


Även med de många negativa effekterna av rökning, kommer de flesta att finna det mycket svårt att avbryta vanan. Om du är en av dem, har den här artikeln några tips som hjälper dig att hitta frihet. Välj och använd dem som verkar som de hjälper dig mest.

Sluta röka dagligen. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

TIPS! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och avleda dig från att röka, delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala Gym. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Håll dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig just nu.

TIPS! Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget . Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av dess biverkningar av stress. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Stanna bara och börja inte göra det igen. Denna strategi är kanske inte den enklaste metoden att sluta. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning över tid än människor som använder andra metoder.

TIPS! Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Några mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett och sedan undvika dem. Om du är van vid rökning medan du dricker kaffe på morgonen eller under din glada timme, tänk på att ändra din rutin. Dricka ditt kaffe när du pendlar eller i en kafé och håller dig borta från barer för ett tag kan hålla dina begär kvar.

Sluta röka

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. När du slutar röka, sjunker nikotinhalterna i kroppen snabbt och leder till abstinenssymptom. När din kropp skyller nikotin kommer den svåra delen att vara psykisk missbruk. Dessa är lättare att motstå än fysiska begär, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.

TIPS! Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Återkallande från cigaretter kan ge dig irritation, deprimering eller frustration.

Med hjälp av de råd som presenteras här bör du få en bra start när du sparkar röksvanan för gott. Du förtjänar frihet från nikotin och tobak. Sätt dig först och inser att du förtjänar ett hälsosammare liv utan riskerna och problemen som rökning orsakar. Du kommer se många fördelar i din hälsa och livskvalitet efter att du slutat röka.Source link