Lär dig hur du slutar röka genom att använda dessa tips


Cravings för cigaretter kan komma på de värsta tiderna. Du måste sluta konversation och gå ut för att ha en cigarett, och du kan vara rätt oacceptabel om du inte kan röka. Om du är redo att sluta röka, vill du läsa vidare. Denna artikel innehåller mycket råd om att hjälpa dig att sluta röka.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Ta bara varje dag som det kommer. Vägen till stopp är bara en process. Tänk inte för långt framåt i tiden. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

Tips! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du ska sluta röka , och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Detta kan vara knuffen i rätt riktning, du måste sluta röka.

10 minuter

Om du uppmanas att tända, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Tips! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov.

Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i ett tag tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

Secondhand Smoke

TIPS! För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka att äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktökning.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan också hälsan för de människor som bor med dig.

Om du röker hemma, städa din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Genom att göra detta kommer ditt hus att ha en frisk ren arom istället för den inaktuella stanken av rökt tobak. När du går in i ditt hus kommer du inte längre att påminna dig om att ha en rök.

Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Detta kan uppnås genom att posta motiverande ord på ditt kontor, eller genom att bära armband för att symbolisera dina avsikter. Oavsett, hitta ett visst sätt att motstå frestelse så att du inte längtar efter en cigarett.

Tips! Få stöd från dina nära och kära, så att du kan sluta röka lättare. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett och sedan undvika dem. Försök ändra dina aktiviteter under dagen för att undvika situationer som du associerar med att röka. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska efterfrågan, eftersom det kommer att finnas många rökare i detta område.

Visa avsluta

Visningen slutar som en tjänst till dig själv, snarare än ett offer. När du tittar sluta i ett positivt ljus blir det lättare att fortsätta jobba och sluta tidigare. Tänk på hur ditt liv ska förbättra, och hur misslyckande att sluta kommer att påverka din hälsa på lång sikt. Detta ger dig en bra anledning att sluta och hjälpa till med motivation.

Tips! Gör inte det själv. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja ha det om de hjälper dig att uppnå det här målet.

Byt din rökvanor för en träningsvanor. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Dessutom kommer du att förlora ämnesomsättningen när du slutar och träning kan påskynda det.

När du försöker sluta röka, koncentrera dig på att äta frukt, grönsaker, frön och nötter. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper till att sluta röka av flera skäl. Om du till exempel har munnen och händerna att ständigt göra någonting kan du ersätta beteendemöjligheterna för rökning. Genom att äta dessa saker hjälper du dig att negera någon viktökning. Vitaminerna och näringsämnena i dessa livsmedel kommer att minska obehagarna vid tillbakadragande.

Notera mönstret och vanorna i din rökning. Detta hjälper dig att eliminera frestelsen under dagen. Om du vet när trängselar sannolikt kommer att slå, kommer du att vara bättre beredd att stava dem.

TIPS! Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom svåra tider.

Om du är sjuk att röka, är du ungefär halvvägs för att sluta. Efter att ha läst råd här kommer resten av slaget med en solid spelplan och klibbar sig. Försök med dessa tekniker för att hjälpa dig att sluta röka och lära dig mer om att sluta.Source link