Lär dig hur du slutar röka med dessa tips


Rökare vet att rökning är skadlig för hälsan. Har du i hela ditt liv någonsin hört en rökpresent om hur stor rökning är för deras hälsa, eller hur fysiskt bra det får dem att känna? Icke-rökare kan försöka förstå de många svårigheterna att sluta, men tidigare rökare har rest den vägen framför dig. Ta lite tid att läsa råd från några som har gått i dina skor.

Sluta röka gradvis. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, vilket gör att du kan sluta göra bra.

Tips! Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att behålla ditt sinne av cigaretterna. Dessutom ökar träningen stress och ångest.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stalla i tid innan du tänder upp. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Att skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

TIPS! Om du uppmanas att tända, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnesstämning.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel för att hjälpa dig att övervinna nikotinberoende.

TIPS! Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

Gör inte det själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla ur vagnen.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. En gång i månaden har gått, gå ut för en speciell måltid. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Älskade

TIPS! Du borde inte försöka sluta röka ensam. Främja inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa människor till stöd.

Sluta röka för din älskade hälsa. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra din älskade hälsa också.

Du kan hitta stöd i form av onlinefora. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Det är ett bra sätt att jämföra olika perspektiv och metoder innan du blir nedtonad eller börjar tvivla på dig själv. Om du har ett stödsystem som består av andra som slutar, kommer det att hjälpa dig att hantera eventuella problem du kan ha.

Det är svårt för icke-rökare att föreställa sig varför du längtar efter en rök när den så klart kan skada din hälsa. Inte heller kommer en nonsmoker någonsin att förstå hur tufft det är att sluta. Det är möjligt att sluta röka, vilket framgår av de tips och råd du läste tidigare. Använd dessa idéer och anta hälsosamma vanor.Source link