Lär dig hur du slutar röka med dessa tips


Avsluta är mer än att bara kasta bort dina cigaretter och vara starkare än dina begär. Dessa är båda faktorerna i stopp, men det finns sätt att göra det mer hanterbart för dig själv. Det finns många rökningstopphjälpmedel och tekniker som hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att bestämma sig för att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparkar din rökning vana.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Älskade Ones

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Det är inte lätt att sluta röka, och du borde vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Tvinga dig att slutföra en annan chore, innan du kan få en cigarett.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökvanor. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Överväg att byta

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. En annan metod att använda är att röka bara hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Tips! Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid.

Alltid säga, "Nej!" Till och med en puff. Det är lätt att övertyga dig själv under värmen för tillfället att en cigarett inte kommer att skada något, men det kan ångra dagar, veckor, månader eller år med hårt arbete och engagemang. Håll dina mål och motivation i åtanke så att du inte ger in och röker en cigarett.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Dessa symptom är inte lätta att hantera, men är inte så nära så illa som det ursprungliga nikotinuttaget.

Prova lite kraftig träning. Träning kan göra att du slutar röka mycket mer attraktiv när du märker den omedelbara förbättringen av lungkapaciteten. Om du deltar i frekvent fysisk aktivitet kommer du också att vara mindre benägna att gå ner i vikt. Övning producerar endorfiner, som inte ersätter nikotinhöjder, men lindrar uttagssymtomen.

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Övning hjälper dig också i stressavlastning.

Om du inte lyckas med ditt första försök, var inte avskräckt. Även de mest välorganiserade, mest avsiktliga sluta ansträngningarna misslyckas ibland. Ta reda på vad som orsakade din beslutsamhet att avta och behandla den som en lärande erfarenhet för att hjälpa dig att guide dig nästa gång du slutar. Du kan upptäcka att du erövrar en nästan identisk situation med rätt coping mekanismer i framtiden.

Denna artikel ger dig en översikt över några av de vanligaste och mest effektiva teknikerna för att sluta röka. Även om det inte är realistiskt att förvänta sig att du aldrig kommer att bli frestad att röka efter att du bestämt dig för att sluta, borde du lättare kunna sluta om du använder de tips du just läste.Source link