Lär dig hur du slutar röka på det enkla sättet


Rökning har en myriad av negativa effekter på både din hälsa och de som finns runt dig. Du kan få lungcancer, hjärtattacker, emfysem och många andra tillstånd. De människor som andas i din andrahandsrök är också i fara. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. Denna artikel kommer att visa dig några användbara råd som hjälper dig att sluta röka.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stalla i tid innan du tänder upp. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Siktmål

Koncentrera varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

När du vill röka blir det överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om det inte har det, fortsätt bara att repetera denna process om och om så ofta som du behöver.

TIPS! Gör en lista med strategier som hjälper dig att sluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa sin egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva tillfälligt lägga ner din bok tills du har brutit din rökvanor. Få en annan distraktion då.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att förskriva en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Gör inte det själv. Få stöd från din familj och vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

TIPS! Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att vara upptagen och undvika cigaretter.

Rökning är en ohälsosam och farlig vana. Några stora hälsorisker som röker orsakar är lungcancer, emfysem och hjärtinfarkt. Även icke-rökare har ökad risk om de utsätts för begagnad rök. Du kommer sluta röka när du börjar använda informationen i den här artikeln.Source link