Lär dig hur man slutar röka börjar idag!


Många människor skulle älska att sluta röka, men de blir snabbt nedslående innan de ens försöker sluta. Avsluta kan hända om du är positiv om det, så försök använda tipsen nedan för att komma igång. Leta efter möjligheter att införliva dessa tips i ditt dagliga liv, och du är nästan säker på att uppfylla dina mål.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minuser om att stoppa. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. När du är kring människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningarna i samband med att du slutar.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningarna som konfronterar dig, som de har eller hanterar dem också. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Att kyla kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få kosttillskott för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

TIPS! När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en försening innan du får lov att hänge. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Klipp tillbaka innan du slutar. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. För att skära tillbaka, försök att röka 1/2 av en cigarett istället för en hel.

Planera hur du lyckas hantera stress. Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Håll en back-upplan praktisk om plan A inte fungerar.

Det är bäst att undvika situationer och aktiviteter där du normalt skulle tända när du försöker sluta röka. Om du alltid haft cigaretter under din happy hour eller med ditt kaffe, försök ändra denna typ av rutin. Att ha kaffe i din bil eller stanna ut ur rökiga barer kan ersätta ditt begär.

TIPS! Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när du slutar röka. Varje år använder tusentals människor tjänster av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökavgift.

Att bli av med något som kan påminna dig om att röka är bra för alla som försöker sparka vanan. Kasta ut tändare och askkoppar. Rengör ditt hem från topp till botten och tvätta alla dina kläder för att eliminera lukt av rök. När du inte längre kan lukta rök eller se rökutrustning i ditt hem, kommer ditt hem inte att påminna dig om cigaretter och sluta utlösa dina nikotin- och tobaksbehov.

Du kanske vill överväga rådgivning för att sluta röka. Ibland finns det känslomässiga skäl till varför en person röker. När den här frågan behandlas, försvinner också uppmaningen att röka. Om du tror att din rökning kan orsakas av den här typen av utlösare, ring din läkare för att diskutera dina alternativ för denna typ av behandling.

Utarbeta en lista över dina motiv för att sluta röka och skicka det runt ditt hem, sätt en kopiera i din plånbok, och till och med hålla en på jobbet. Använd den här listan som en sista utväg att läsa när du får ett starkt begär att röka.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och håll dig borta från cigaretter. Det kan också vara en bra stressavlastare.

Vissa människor är beroende av känslan av att ha en cigarett i munnen. Om du är en av dessa människor, sätt någonting i munnen när du känner dig villig att röka. Du kan bära mycket tuggummi eller godis, som kan användas för att distrahera din mun. Andra använder sig av elektroniska cigaretter, som efterliknar rökning, och ger något att hålla i handen också.

Sluta röka

När du väl väljer att sluta röka är det viktigt att du fortsätter. De flesta ex-rökare har försökt sluta röka flera gånger utan framgång innan de ger sig vana för gott. Om du har ett bakslag, ta reda på varför du återvänder och sedan gå upp och gå igen.

Tips! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

Nästan varje rök försöker sluta vid någon tidpunkt, men många människor ger upp innan de lyckas. De mest framgångsrika quittersna kan göra det eftersom de sätter upp någon form av plan för att hjälpa dem att undvika att röka. Applicera råd från den här artikeln till din egen genomtänkt anpassade plan och förhoppningsvis kommer du snart att vara en icke-rökare!Source link