Lär dig hur man slutar röka från och med idag!


Idag har samhället blivit riktigt medveten om de negativa effekter som rökning har på hälsan, men det gör det inte lättare för vissa människor att sluta. Självklart behöver du mer information innan du kan övertyga dig om att sluta. Tips och tips i följande artikel kan räcka för att ge dig den extra enheten du behöver sluta röka framgångsrikt och permanent.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscenter eller högskolor.

Kort sikt

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Förskjuta rökbrytningen i tio minuter, upptag då din tid klokt. Efter de tio minuterna är upp kan du upptäcka att ditt begär har passerat. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

TIPS! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Nikotinutbyte

Överväg att använda en terapi av nikotinbyte. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Överväg nikotinersättningsterapi. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

TIPS! Om du känner att du absolut måste röka, prova fördröjningsmetoden först. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla en journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

TIPS! Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

Om du vill sluta måste du lära dig om att sluta. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Fortsätt bara sluta för en dag i taget. Dessa dagar kommer snart att bli veckor och sedan till månader. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

Att bli av med din rökning vana kan vara en svår process, men att veta effektiva tekniker kan göra din uppgift enklare. Applicera ovanstående råd till din egen avslutande insats för att se mer solide resultat. Genomför tidigare tips och du kommer att skydda hälsan och välbefinnandet hos dig och din familj.Source link