Lär dig hur man slutar röka med dessa tips


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Det kan orsaka lungcancer, hjärtproblem, emfysem och ett flertal andra hälsoproblem. Den begagnade röken är också farlig. Du kan se hur sluta blir ännu mer brådskande. I den här artikeln hittar du många knep om hur du kan sluta röka.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka och stanna kvar för tid innan du tänder upp. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

TIPS! För att öka sannolikheten att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Sluta röka ett steg åt gången. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Du kan inte oroa sig för framtiden. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom idag kommer det att bli mycket lättare att komma igenom i morgon.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. När du har lite ledigt tid, ha trevliga distraktioner runt dig, som att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Älskade

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka . Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Din hälsa och hälsan hos de du älskar kommer att förbättra dramatiskt när du slutar. Det betyder att inte bara kommer sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Rökningstopp är en av de få gånger i ditt liv som det är bäst att vara en quitter! De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Sluta röka, och planera bara att gå så länge du kan utan att starta upp igen. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Användning av denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare.

Rökning är inte bara ohälsosam, det är farligt. Det finns olika hälsorisker, som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Även icke-rökare har ökad risk om de utsätts för begagnad rök. Informationen i denna artikel är ett säkert sätt att slå den cigarettvanan permanent.Source link