Lär dig hur man slutar röka på det enkla sättet


Du kommer ofta att höra att folk säger att det är väldigt svårt att sluta röka, men det kanske beror på att människor bara inte vet hur att göra det. Ju mer informerade du handlar om att sluta röka, desto lättare blir hela situationen. Tipsen kommer att låta någon sparka vanan.

Att skriva något ner kan påverka ditt mentala perspektiv. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

TIPS! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först. Om du vill röka en cigarett kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas gör något annat.

Sluta röka

Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. För de flesta ökar cigarettbegäran under sena nätter. Du är mer benägna att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, är du mycket mer benägna att sluta röka för gott .

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta.

Försök ändra din kostvanor genom att äta hälsosamt för att bekämpa eventuell viktökning från att sluta röka. Detta är ett sätt att bekämpa sannolikheten för viktökning som följer med att sluta.

Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok, slutet på en måltid eller körning, så får du inte automatiskt att röka. Försök hitta något att tänka på av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, ta dig ut till en film. När du gör det en månad, boka en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen för att arbeta fram tills du inte tänker på att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Om du slutar röka förbättrar du inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som är nära dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem.

Klipp tillbaka innan du röker. Detta kan vara ett effektivt sätt att underlätta processen för att eliminera rökning. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett på dagen. Du kan också försöka röka bara hälften av en cigarett helt och hållet för att skära ner på rökning.

Det bästa du kan få för att sluta röka är att bara sluta. Stopp är det enda sättet att starta din resa. Avsluta och hämta aldrig en cigarett igen. Den här metoden kan verka lite hård. Den har visat sig vara den mest effektiva på lång sikt.

Skriv in denna belöningslista på en märkbar plats där det ofta kommer att få ögat. Detta kan bara hjälpa dig att ge dig styrka under svaghetstimmar.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Håll en lista över möjliga belöningar du kommer att ge dig själv när du gör det en dag utan att röka, eller en vecka eller en månad, och så vidare. Se till att du kan se den listan varje dag. Denna motivation kommer att vara till hjälp när du känner frestelse.

Tips! Det är bäst att undvika situationer och aktiviteter där du vanligtvis skulle tända när du försöker sluta röka. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin.