Lär dig hur man slutar röka på det enkla sättet


Det finns otaliga människor där ute som vill älska att sluta röka. Rökning är aldrig frisk. Det kan orsaka långvarig eller permanent skada på större organ, inklusive ditt hjärta och lungor. Så titta igenom den här guiden och hitta de saker du kan göra för att sluta röka för gott.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Att förvärva en licensierad hypnotisörs tjänster har visat sig vara effektiv för många andra. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. Effekten är att rökning inte verkar så kraftfull och tilltalande när du vaknar från trance. Detta gör det mycket lättare att sluta.

Kan hypnos fungera för dig? Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika uppmaningen att röka.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Sluta röka

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas. Det här kan vara knäppet i rätt riktning du måste sluta röka.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Ta en dag i taget när du slutar röka. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och bättre kan hantera det dagliga slipverket.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Nikotiners ersättningsterapi

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. De konstanta begären kan överväldiga dig. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Hitta hälsosam stressavlastning för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att göra en varumärkesbyta. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

När du börjar din resa till en rökfri livsstil, planera en rad belöningar när du når vissa milstolpar. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Detta gör att du kan bekämpa alla brådskande eller frestelser du har under dagen.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Du måste alltid leta efter sätt att ha hög motivation. Det här kan innebära att du limer motivativa affischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor eller bär ett smycke som symboliserar dina avsikter att sluta. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

Förhoppningsvis har du hittat en viss insikt från att läsa den här artikeln om vad du behöver sluta röka en gång för alla. När du slutar, kom ihåg alla de människor som älskar dig och vill att du ska leva ett långt och hälsosamt liv. Ta de tips som du har läst här och ställ dig på en väg att vara fri från nikotin.Source link