Lär dig hur man slutar röka på det enkla sättet


Att fatta beslut att sluta röka är något som ger dig stora fördelar. Denna artikel kommer att vara till hjälp för dig när du uppfyller ditt mål eftersom det ger dig tips, knep och tekniker för att hjälpa till att sluta vana för gott. Kom ihåg dessa tips och utnyttja dem när du behöver för att ge dig lite extra hjälp mot att bli en icke-rökare.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Koncentrera på varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt lösa för att sluta röka för den dag du är i just nu. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Om du har rökt inuti ditt hus, ge det en komplett skrubba, när du har slutat. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk och hålla dig från luktande rök varje gång du går genom dörren.

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med att röka när du bestämmer dig för att sluta. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Att byta till örtte eller inte till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är på sitt värsta.

TIPS! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många.

Du är troligt medveten om de många fördelarna med att sluta röka ger dig. Medan du vet varför du vill sluta är en bra start, vet du hur mycket viktigare är, så kom ihåg de tips du har läst här för att hjälpa dig att lyckas. Applicera denna information när du behöver slå ett begär eller motivera dig själv för att hålla dig på kursen. På nolltid kan du gärna meddela dig själv som en icke-rökare.Source link