Låt inte rökning fortsätta att riva dig av hälsa


Rökning kan vara allvarligt skadlig för många aspekter av ditt liv. Det förändrar hur du ser ut, eftersom nikotin gör att tänderna blir gula, och det kan också göra dig sugen på rök. Ännu mer oroande, rökning påverkar din inre hälsa dramatiskt. Om du slutar röka kan den vända många av dess negativa effekter. Om du är intresserad av att lära dig att sluta röka framgångsrikt, läs det råd som ges i den här artikeln.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att lägga ner någonting ner i skrivelse kan ändra hela ditt perspektiv. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland dem som försöker sluta utan hjälp. Bekämpa nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverk med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ofta kommer du att finna att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna klara dig utan att behöva röka. Om även efter förseningen har du fortfarande en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att skapa en lista utifrån dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

TIPS! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Ta en dag i taget när du slutar röka. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker, kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du inte är en mycket aktiv person, kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

TIPS! Ta din resa en dag i taget. Avsluta är en process.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Sluta röka

Det är svårt att sluta röka, men dina fördelar när det gäller utseende, hälsa och social status kommer att göra det värt. Efter att ha läst den här artikeln är du förhoppningsvis mer öppet säker på dina chanser att sluta röka. Börja använda dessa tips direkt.

TIPS! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg.Source link