Låt inte rökning fortsätta att riva dig av hälsa


Att behöva tillgodose ditt behov av att röka kan ibland vara besvärlig. Du måste sluta samtal och gå ut för att ha en cigarett, och du känner inte rätt om du inte har dina favorit tobaksprodukter med dig. Läs vidare för att hjälpa dig att göra det för att sparka vanan. Följande artikel nedan innehåller flera tips som hjälper dig att använda när du försöker sparka vanan.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kan hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Detta kan eventuellt vara det tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Se till att du får mycket vila om du arbetar för att sluta röka. För många individer ökar cigarettbegäran under sena nätter. Du kan bli frestad att smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, är du mycket mer sannolikt att sluta röka för gott.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör.

Din läkare kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Försök att äta mer grönsaker i frukt för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till att balansera din vikt vid denna avgörande tid.

Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Försök hitta något att tänka på av distraktion som kommer att fungera som en ersättare.

TIPS! Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du vill sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Till exempel, när du fullbordar din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. En gång i månaden har gått, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du glömmer att röka längre.

För att undvika att spricka under trycket av begär och nikotinuttag, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan upptäcka att några effektiva alternativ är att träna, hålla en journal eller ansträngande övning under höga krav. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraktioner som att läsa, chatta med en kompis, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp när du försöker sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Medan man vet att farorna med rökning kan skrämma lite för att sätta tobaken ner, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid.

De flesta kommer inte att lyckas sluta på första gången de försöker. Ställ in ditt mål för en dag, och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du misslyckas och har en cigarett, skapa ett nytt slutdatum. Håll bara sluta och gå längre varje gång, lära av dina misslyckanden när du går.

Om du är trött på att röka, har du slagit hälften av slaget. Vad du har läst här hjälper dig att gå vidare till steg två, faktiskt slutar, och genom resten av stegen som leder dig på din resa för att bli nikotinfri. Prova några av de olika strategierna du just har läst för att hjälpa dig att lämna din önskan att röka bakom.Source link